1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία στην Αθήνα

Posted By : User Ref No: WURUR53673 0
  • Image
  • TypeConference
  • Image
  • Location Athens, Attica, Greece
  • Price
  • Date 28-03-2020
1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία στην Αθήνα, Athens, Attica, Greece
Conference Title
1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία στην Αθήνα
Event Type
Conference
Conference Date
28-03-2020
Location
Athens, Attica, Greece
Organization Name / Organize By
WellDone Ltd
Organizing/Related Departments
-
Organization Type
Company
ConferenceCategory
Non Technical
ConferenceLevel
State/Province/Region
Related Industries

Education/Teaching/Training/Development

Research/Science

Social Sciences

Medical/Healthcare/Hospital

Location
Athens, Attica, Greece

Τι ακριβÏŽς είναι η Ζωοθεραπεία; Σε ποιά πεδία μπορεί να έχει εφαρμογή; Μπορεί ένα ειδικά διαπαιδαγωγημένο ζÏŽο να συμβάλει στην βελτίωση ατÏŒμων που πάσχουν και πως; Απαντήσεις σ’ αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα, πρÏŒκειται να δÏŽσουν ξένοι και έλληνες ειδικοί στην 1η Ημερίδα για την Ζωοθεραπεία που διοργανÏŽνεται στην Αθήνα, απÏŒ την Ελληνική Ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, στο ΞενοδοχεÎ¯ο «King George», στη Αθηνα.
Τα τελευταία χρÏŒνια, η Ζωοθεραπεία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη ως ένα πρωτοποριακÏŒ εργαλείο στην υπηρεσία της Υγείας του ΑνθρÏŽπου. Με τη διαμεσολάβηση ενÏŒς ειδικά διαπαιδαγωγημένου ζÏŽου και στα πλαίσια μιας δομημένης και εστιασμένης παρέμβασης, επιτυγχάνεται βελτίωση σε διάφορες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις και δυσκολίες επικοινωνίας. Το ζÏŽο ως συνεργάτης διαμεσολαβητής βοηθάει στον θεραπευτικÏŒ σχεδιασμÏŒ ανοίγοντας νέους δρÏŒμους επικοινωνίας. Η συγκεκριμμένη σχέση με το ζÏŽο επιτρέπει την ανάπτυξη ενÏŒς συναισθηματικού δεσμού, ευνοεί ένα ευεργετικÏŒ χÏŽρο αλληλεπίδρασης, που θα διαμορφÏŽσει πολύτιμα και καθησυχαστικά σημεία αναφοράς του πάσχοντος ατÏŒμου.
Ο François BEIGER, ιδρυτής και πρÏŒεδρος του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΖΩΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ζωοθεραπευτής, ηθολÏŒγος, εθνολÏŒγος, με μεγάλο συγγραφικÏŒ έργο, με πολυετές ερευνητικÏŒ και κλινικÏŒ έργο στις ψυχολογικές εφαρμογές της ζωοθεραπείας – διαμεσολάβησης με το ζÏŽο, στο Καναδά και στη Γαλλια, θα είναι ο κύριος προσκεκλημένος και ομιλητής στην Ημερίδα που οργανÏŽνει η Ελληνική Ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας.
Προσκεκλημένη γαλλίδα ομιλήτρια είναι και η Gaelle DIBOUT, κλινική ψυχολÏŒγος, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ζωοθεραπείας
Το ΓαλλικÏŒ Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας (2003), με έδρα στη Velanne (Isere), με δεκαμελή ομάδα προσφέρει, εκτÏŒς απÏŒ θεραπευτικÏŒ έργο, και επαγγελματικές εκπαιδεύσεις σε ÏŒσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το επιστημονικÏŒ τους «οπλοστάσιο» με την ζωοθεραπεÎ¯α – διαμεσολάβηση με το ζÏŽο.

Σε ποιούς απευθύνεται;
Η 1η Ημερίδα Ζωοθεραπείας απευθύνεται σε ευρύ κοινÏŒ ως επιστημονική ενημέρωση, αλλά έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επαγγελματίες ψυχικής και σωματικής υγείας, για εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς κ.α., για γονείς και γενικά για ανθρÏŽπους που θεωρούν ÏŒτι η εργασία με το ζÏŽο μπορεί να είναι ευεργετική στην επίλυση δυσκολιÏŽν (ψυχικές διαταραχές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, παιδιατρικά συνδρομα, σχολικές δυσκολίες, εφηβική παραβατικÏŒτητα, παθολογία της τριτης ηλικίας κ.α.)

Πληροφορίες - δηλÏŽσεις συμμετοχής:
https://zootherapie.katoikidiaendrasi.gr/
τηλ: 2114021758, e-mail: [email protected]

Registration Fees
Available
Registration Fees Details
30 ευρώ για συμμετοχές ΕΩΣ 10 Μαρτίου και 35 ευρώ για συμμετοχές ΜΕΤΑ τις 10 Μαρτίου 20 ευρώ για Φοιτητές
Registration Ways
Website
Address/Venue
  Ξενοδοχείο King George Βασιλέως Γεωργίου 3, πλατεία Συντάγματος  Pin/Zip Code : 10564
Contact
WellDone Ltd

Ιλισίων 7

[email protected]

     +30 2114021758